• Kód výrobku: 211

Kokosový olej 300ml

Kvalitní kokosový olej

  • 98 Kč

  • 120 Kč


O produktu

Kvalitní kokosový olej je určen k použití jak za studena tak i za tepla. Příklady použití jsou následující: - kosmetika - gastronomie - farmacie - jako jedinečný masážní přípravek - do koupelí - obchodní zpracování potravin - výborně hydratuje pokožku a omezuje její vysychání - v létě po opalování slouží jako regenerační přípravek, - v zimě ošetřená místa pokožky chrání před mrazem, - po holení i depilaci slouží jako balzám - svými jedinečnými vlastnostmi je předurčen pro citlivou i alergickou pleť, - lze jej také použít na zlepšení kvality vlasů jako vlasový zábal - používá se k výrobě pleťových masek - Kokosový olej RBD olej je obvykle vyroben z kopry (sušené kokosové jádro).

Kokosový olej RBD je pro naše tělo prospěšný především díky obsahu mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem (tzv.mcfa, medium chain fat acids); 45% kokosového oleje tvoří kyselina laurová, která se v našem těle přemění na monolaurin. Monolaurin je také součástí mateřského mléka, proto je kokosový olej vhodný i pro miminka. Posiluje imunitní systém, napomáhá rozvoji mozku a zdravé stavbě kostí a chrání před viry, bakteriemi a infekcemi. Také napomáhá snižovat teplotu a podle nových výzkumů i tlumí bolest. To jsou tedy základní účinky, které nám kokosový olej nabízí. Kokosový olej RBD se aplikuje při masáži na pokožku přímo, jak za studena, tak i zahřátý (až +45°C). Velmi dobře zvláčňuje pokožku, teplý olej prohřívá a uvolňuje svalové úpony.

Olej napomáhá k rychlé regeneraci svalů, úponů a kloubů. Výhodou oproti panenskému (BIO) oleji, jenž má typickou vůni, která může být při masáži klientovi nepříjemná, je zbavení typické vůně, ale také i chuti. Neutralita tohoto oleje umožní jeho použítí nejen jako masážní prostředek pro citlivé pokožky, které mohou trpět tzv. ořechovou alergií, ale i jako základ pro další emulze. RBD je zkratka pro " Rafinovaný, (vy)Bělený či od-Barvený a Dezodorizovaný ". RBD olej je vyroben z kopry (sušené kokosové jádro). Jak již bylo zmíněno, tak narozdíl od panenských kokosových olejů, tento kokosový olej nemá žádnou kokosovou chuť, nebo vůni ořechu. RBD olej se používá nejen v kosmetice, ale také pro farmaceutické účely a gastronomii.

Bod tání kokosového oleje je 21° Celsia. Do této teploty je kokosový olej v tuhé formě. Se stoupající teplotou (okolo 24° C) se postupně mění přes krémovou konzistenci do tekutého skupenství. Plnění kokosového oleje se provádí při teplotě 38° Celsia v tekuté formě.

Obsah: 300ml, 500ml, 1000ml

Koupí tohoto výrobku podpoříte českého výrobce!!

 

 

Tagy: kokosový-olej, kokosový,