• Kód výrobku: AM10007

Sezamový olej 500ml

Kvalitní sezamový olej BIO je získávaný ze sezamových semen.

  • 220 Kč

  • 295 Kč


O produktu

Sezamový olej BIO je olej získávaný ze sezamových semen. Kromě běžného použití jako masážní prostředek je také používán v jižní Indii jako kuchyňský olej. Sezam, jako rostlina, patčí mezi nejstarších rostliny pěstované člověkem. Léčivé vlastnosti sezamu již znali ve starém Egyptě. Japonská medicína také popisuje řadu léčivých schopností sezamovému oleji.

Sezamový olej BIO se v gastronomii používá nejen do salátů a také k vaření a pečení. Dobře snáší i vyšší teploty, hodí se proto ke krátkodobému smažení.  

Sezamový olej BIO také odbourává psychické problémy a umí odblokovat určité podprahové blokace (blíže  neurčené strachy). Je ovšem důležité, aby při masáži byla použita vhodná hudba, nejlépe meditační k těmto účelům citlivě a zvlášť vhodně  vybraná!.  

Sezamový olej-BIO; BIO je zkratka pro "ekologické zemědělství". BIO olej je vyroben ze zdravých a vyčištěných semen, která jsou následně lisována za studena (panensky čistý olej)  v nekonečném šnekovém lisu, posléze se přefiltruje a je následně uložen na chladném, stinném místě, mimo všechny zdroje světla, vzduchu a tepla. Vše se děje bez přísad (nejsou používána žádná rozpouštědla ani jiné chemikálie) a provádí se v ochranné atmosféře dusíku. BIO olej se používá nejen v kosmetice, ale též pro farmaceutické účely. Při výrobě se nepoužívají žádná rozpouštědla. Výsledkem je příjemná „oříšková“ chuť a jemná vůně.

Sezamový olej je také vynikající regenerační prostředek. Indové začínají den Ajurvédskou masáží, stimulující organismus a jeho imunitní systém. Sezamový olej otevírá póry, čistí je a váže na sebe toxiny a těžké kovy, zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky. Nikdy nechybé při přípravě směsí pro péči o dětskou pleť. Je vhodný při revmatických potížích. Podporuje prokrvení,neměl by se používat při neurodermitidě a zánětlivých procesech kůže.

 Sezamový olej je určen jak pro masáže, tak i jako základní surovina pro další kosmetické (i farmaceutické) zpracování. Olej ze sezamových semen obsahuje cenné pěstící látky pro všechny druhy pokožky.

Přípravek se aplikuje při masáži na pokožku přímo, jak za studena, tak i zahřátý (+45°C); po umytí velmi dobře zvlhčuje pokožku a také zároveň napomáhá k  její regeneraci neboť jako jeden z mála přírodních olejů obsahuje také vitamin E. Sezamový olej je zdrojem omega-6 mastné kyseliny (linolová) a bohatý na gama - tokoferol a fenolové antioxidanty (sesamin a sesamolin).

 Sezamový olej je obzvláště velmi vhodný pro kosmetické přípravky proti stárnutí, pleti i pokožky.  Olej je stabilní vůči oxidaci, proto může být použit do všech kosmetických výrobků pro jeho hydratační a obnovující vlastnosti.

Praktické balení ve skleněné láhvi s nalévacím uzávěrem.

 Fyzikální vlastnosti:
Vzhled (> +10°C) čirá světle žlutá kapalina
Kyselost, hm.% (olejová) 2,00 max.
Číslo zmýdelnění, mg KOH/g 160 - 195
Číslo jodové-(hodnota jódu), g l2/100g 104 - 120
Peroxidové číslo, MeqO2/kg 15,00 max.
Průměrný obsah vitaminu E (mg/100g) 2,00 - 10,00
Hustota (20°C) 0,91 - 0,93 g/cm3
Absorbance (270nm) 0,20 max.
Index lomu 1,465 - 1.474

 

Nenasycené mastné kyseliny
Kyselina palmitolejová (C16:1) 0,2 max.
Kyselina olejová (C18:1) 34,4 - 45,5
Kyselina linolenová (C18:2) 36,9 - 47,9
Kyselina α-linolenová (C18:3) 0,2 - 1,0
Kyselina ikosenová (C20:1) 0,3 max.
 Nasycené mastné kyseliny
Kyselina palmitová (C16:0) 7,9 - 12,0
Kyselina stearová (C18:0) 4,5 - 6,7
Kyselina arachidová (C20:0) 0,3 - 0,7
Kyselina behenová (C22:0) 1,1 max.
 
 

AMALA, s.r.o. - podporuje české výrobceKoupí tohoto výrobku podpoříte českého výrobce!!